» » Навички саморегуляції та база емоційного інтелекту: в ЄШКО розробили курс практичної психології, який потрібен кожному >Добавить в закладки Обратная связь

Навички саморегуляції та база емоційного інтелекту: в ЄШКО розробили курс практичної психології, який потрібен кожному

16 ноября | | Посмотрели: 32
Размер текста

Сучасна людина майже постійно перебуває у стресі і далеко не завжди розуміє це. А у легкій формі депресії можна перебувати роками чи навіть десятиліттями. Тому важливо вміти розпізнати перші симптоми, самостійно регулювати свій стан та за потребою звертатись до спеціаліста.


Чому так складно жити: які проблеми вирішує практична психологія


 


Практична психологія орієнтована на розв'язання різноманітних проблем і питань, пов'язаних із людською психікою та поведінкою. Деякі з основних проблем, які вирішує практична психологія, включають:



  • Емоційні проблеми: щоб подолати емоційні труднощі, необхідно не подавляти емоції, а вчитись їх розпізнавати, проживати та змінювати дисфункціональні патерни поведінки.

  • Міжособистісні конфлікти: практична психологія допоможе поліпшити стосунки з оточуючими та в цілому комунікацію, розвинути навички спілкування.

  • Залежності та шкідливі звички: практична психологія допомагає людям долати залежності, такі як наркотики, алкоголь, паління та інші шкідливі звички.

  • Проблеми самовизначення та особистісного розвитку: практична психологія дає дієві інструменти для пошуку сенсу життя, розробки цілей, саморозуміння та розвитку особистісних якостей.

  • Проблеми виховання дітей: практична психологія надає підтримку батькам у вихованні дітей, розв'язанні конфліктів у сім'ї та вирішенні проблем поведінки дітей.

  • Кризові ситуації: практична психологія допомагає справлятися з кризами, такими як втрата близької людини, травматичні події, суїцидальні думки та інші екстрені ситуації.


Не варто очікувати, що можна пройти «психологію до кінця», після чого у житті не буде кризових моментів, зникнуть всі негативні емоції, а буде лише легкість, впевненість та цілодобове щастя. Складнощі будуть завжди, сум, тривога та гнів також — і це нормально.


Практична психологія навчить, як справлятись з цими станами та насолоджуватись життям у будь-яких ситуаціях. Отримати базові знання та вміння можна на курсі з практичної психології від ЄШКО.


Що чекає на курсі: корисні матеріали, навички та вміння


 


Курс складається з 60 уроків. Всі студенти отримують 30 підручників, в кожному з яких по 2 уроки. Плюс фізичних примірників у тому, що після завершення курсу вони залишаються у студента, їх можна використовувати у будь-який час за потребою.


На уроках розглядаються як і теоретичні питання з психології, так і практичні навички, які допоможуть покращити повсякденне життя. Наприклад, як розпізнати та подолати стрес, як будувати відносини з оточуючими, покращити стосунки з партнером, батьками або дітьми, як полюбити себе, реалізувати свій потенціал та багато іншого.


Кому підійде курс


 


Курс направлений на широкий загал, тому підійде будь-кому, хто цікавиться темою психології. Інформація подається легко та структуровано, а всі професійні терміни пояснюються.


На сайті ЄШКО можна отримати безкоштовний пробний урок. Для цього потрібно заповнити коротку анкету і вказати електронну адресу. Після цього можна буде завантажити електронну версію пробного уроку, або отримати друковану версію на свою пошту.

Читайте так же: